Πάρε την Ευθύνη: οι πολίτες στην πρώτη γραμμή στη Συνάντηση Εργασίας Πλεύσης Ελευθερίας και Κινημάτων!


9-11-2017









Νέοι τρόποι αμεσο-δημοκρατικής συμμετοχής, νέα διαδικτυακή πλατφόρμα αυτό-οργάνωσης και οικονομικής ενίσχυσης και ένα νέο μέσο ενημέρωσης, στις 23 Ιανουαρίου 2018, από τη Ζωή και την Πλεύση Ελευθερίας για τους πολίτες!

www.plefsieleftherias.gr www.freedomtv.gr

Πολίτες από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, κινήματα, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, πολιτικές προσωπικότητες, δικηγόροι, διανοούμενοι, ακτιβιστές από όλον τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και συμμετείχαν στην τριήμερη Συνάντηση Εργασίας της Πλεύσης Ελευθερίας και των Κινημάτων στο Academy, στην Αθήνα.











Η συμμετοχή των πολιτών και η ευθύνη είναι οι κεντρικοί άξονες των νέων μορφών δράσης της Πλεύσης Ελευθερίας, που παρουσιάστηκαν στην έναρξη του τριημέρου, από τον Διαμαντή Καραναστάση και τους νέους του κινήματος Αλέξανδρο Καζάκο, Μηνά Μπισμπίκη και Γιάννη Πετρά:










Οι Αρχές Ελευθερίας, ένα Μανιφέστο ελεύθερης οργάνωσης των πολιτών, διαπνέουν κάθε πρωτοβουλία και δράση του κινήματος, όπως φτιάχνεται από τους ίδιους τους πολίτες H νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.plefsieleftherias.gr, δίνει τη δύναμη σε κάθε πολίτη να δημιουργεί ελεύθερα πυρήνες, τους πυρήνες ελευθερίας, αλλά και να οργανώνει δράσεις! Μέσα από την ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα, οι πολίτες καλούνται να στηρίξουν οικονομικά την Ανεξάρτητη δράση του κινήματος, που δεν θέλει δώρα και διευκολύνσεις από όσους περιμένουν ανταλλάγματα.
Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου έγιναν προβολές και παρουσιάσεις πρωτότυπου υλικού για το Χρέος, την Ανυπακοή, τη διαδικτυακή δράση, την οικονομική στήριξη, τα διεθνή παραδείγματα.
Οι κεντρικές ομιλίες









Η Συνάντηση Εργασίας άνοιξε με ομιλία του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος δήλωσε τη πλήρη στήριξή του στον αγώνα του Ελληνικού λαού, αλλά και στην πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και στην Πλεύση Ελευθερίας και δεσμεύτηκε για νέες κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε για πρώτη φορά το Σχέδιο της Πλεύσης Ελευθερίας, σε 3 στάδια:
Αυτο-οργάνωση των πολιτών και προετοιμασία στήριξης των βασικών αξόνων του Σχεδίου από τους ίδιους τους πολίτες, με τη βοήθεια και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας της Πλεύσης Ελευθερίας www.plefsieleftherias.gr

Οργανωμένη Ανυπακοή για την ανατροπή του καθεστώτος
Εφαρμογή του Σχεδίου, ως Προγράμματος Διακυβέρνησης, που θα στηρίζεται στην συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα: από την Δικαιοσύνη μέχρι την Διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.

Ανυπακοή
Στους πολίτες που συμμετείχαν μοιράστηκε το πρωτοποριακό «Εγχειρίδιο της Ανυπακοής», που ετοίμασε η Πλεύση Ελευθερίας, με σκίτσα του Στάθη.

Με την ειδική ενότητα Ανυπακοής, σε συνδιοργάνωση με το κίνημα Δεν Πληρώνω, έγινε η αρχή μιας σειράς συναντήσεων οργάνωσης της πολιτικής ανυπακοής υπό την αιγίδα της Πλεύσης Ελευθερίας: με οπτικοποιημένη παρουσίαση της ιστορίας και του περιεχομένου της Πολιτικής Ανυπακοής, προβολή βίντεο δράσεων ανυπακοής και εισηγήσεις από το Κίνημα Δεν Πληρώνω (Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος) και τον Ισπανό δικηγόρο-μέλος της πλατφόρμας κατά των εξώσεων Javier Rubio.

Δράσεις συμμετοχής, προετοιμασίας και οργάνωσης:
Τραπέζια Εργασίας με εισηγήσεις και άμεση συμμετοχή των πολιτών που στηρίζουν το κίνημα, με θέματα Αυτό-οργάνωση, Ιεράρχηση Δράσεων, Χρέος, Νόμισμα-Τραπεζικό Σύστημα. Μίλησαν η νεαρή ακτιβίστρια του κινήματος Momentum που στηρίζει τον Jeremy Corbyn Deborah Hermanns, ο Κώστας Ζηκογιάννης και ο Στράτος Γεωργούλας Ειδική ενότητα για το Χρέος: προβολή του Ντοκυμαντέρ «Ο Λογιστικός Έλεγχος» του Maxime Kouvaras, και παρέμβαση του δημιουργού. Προβλήθηκε ακόμη μήνυμα- θερμός χαιρετισμός από τον τ. Πρόεδρο του Ισημερινού Rafael Correa και έγιναν εισηγήσεις από τον πρ. Υπουργό της Ισλανδίας Ogmundur Jonasson για τη διαγραφή του Χρέους της χώρας του και τον βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας Bastien Lachaud για την παράνομη υπερχρέωση της Ελλάδας μέσω των εξοπλισμών.

Δικαιοσύνη, Πολιτισμός, Ενημέρωση από τους πολίτες για τους πολίτες:
Η Συνάντηση Εργασίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με εκδήλωση-τοποθέτηση για την Δικαιοσύνη, τον Πολιτισμό και την Ενημέρωση, όπου οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν δράση. Τη σχετική πρωτοβουλία στήριξαν η Sophia Chikirou, από την Ανυπότακτη Γαλλία, υπεύθυνη της νέας ανεξάρτητης πλατφόρμας «Le Media», ο Xavi Artigas, ανεξάρτητος ντοκιμαντερίστας από την Καταλονία, η βελγίδα ακτιβίστρια Marie-Rose Cavalier, ο δικηγόρος Θόδωρος Μαντάς, δικηγόρος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Σταματόπουλος, ο Νίκος Παπαδόπουλος, σεναριογράφος και δημιουργός του Plasticobilism, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, κριτικός κινηματογράφου, ο Θανάσης Σαράντος, ηθοποιός και σκηνοθέτης

Καταλονία
Η Συνάντηση Εργασίας έγινε σε σύνδεση και με τον αγώνα ανεξαρτησίας των πολιτών της Καταλονίας. Προβλήθηκε μήνυμα της Καταλανής βουλευτίνας Eulalia Reguant, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στους Καταλανούς και στον αγώνα τους.

Αντί για κλείσιμο της Συνάντησης, προβλήθηκε ένα video λίγων δευτερολέπτων, που προαναγγέλλει την επόμενη δράση της Πλεύσης Ελευθερίας, στις 23 Ιανουαρίου 2018:
www.freedomtv.gr

Ένα μέσο ενημέρωσης των πολιτών. Για την ελευθερία των πολιτών.

Πηγή: Πλεύση Ελευθερίας

Σχόλια