Η "τάπα" της Ζωής στον Κώστα Αρβανίτη - Φωτο από την επίσκεψη της Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ


19-9-2017











του ακτιβιστή

Θερμής υποδοχής έτυχε η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου, από εκθέτες κι επισκέπτες, κατά την πρόσφατη περιοδεία της στην 82η ΔιεθνήΈκθεση Θεσσαλονίκης.
Η Ζωή επισκέφθηκε την ΔΕΘ την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, αφού είχε προηγηθεί η βαρυσήμαντη συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ και τα ιστολόγια της Μακεδονίας (εδώ). Συνόδευσα στην περιοδεία της τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και είχα την ευκαιρία να ακούσω και να δω συμπεριφορές οικειότητας η διστακτικότητας και συστολής που έκρυβαν θαυμασμό για την "παλικαρίσια" στάση της όπως οι περισσότεροι έλεγαν. Από τους περισσότερους κατέγραψα εκδηλώσεις αγάπης με αγκαλιές και χαμόγελα και πλήθος φωτογραφήσεις με την Ζωή της "ανατροπής και δικαιοσύνης".

Μαζί της ο καστανάς που καταδικάστηκε σε έξι μήνες γιατί δεν είχε άδεια, κοντά της άνθρωποι του μόχθου και επαγγελματίες, δίπλα της νεολαίοι και φοιτητές. Μια κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια προτροπή, μια υπόσχεση, μια σέλφι.

Το περιστατικό με τον Αρβανίτη

Κατά την περιοδεία της Ζωής συνέβη και το εξής γεγονός, που θεωρώ πως έχει ιδιαίτερη σημασία και οφείλω να το αναφέρω. Σε περιοχή που υπήρχαν εκθέτες ραδιοφωνικών σταθμών, προφανώς έστησε σκηνικό ο Κώστας Αρβανίτης, πρώην διευθυντής του ρ/σ "Στο κόκκινο" και τώρα σε σταθμό συμφερόντων Μαρινάκη, τοποθετώντας κάμερα για να καταγράψει το συμβάν ενώ ο ίδιος κατευθύνθηκε προς την επικεφαλήςτης"Πλεύσης Ελευθερίας" με χαμόγελο και τείνοντας τα χέρια του σε ένδειξη φιλικής προσέγγισης λέγοντας πως είναι καιρός να τα πούνε.

Η Ζωή χωρίς κανένα δισταγμό του απαντάει με σοβαρότητα πως δεν έχει να πει τίποτα μαζί του, δεν έχει να πει τίποτα με συστημικούς και μνημονιακούς. Ο Αρβανίτης επιμένοντας της αντιλέγει πως πλέον δεν είναι στο σύστημα (γιατί προφανώς θεώρησε πως έχει απεμπλακεί μετά την παραίτησή του από "το κόκκινο"). Η Ζωή όμως τον κόβει με χαρακτηριστική κίνηση του αριστερού της χεριού λέγοντας του "άσε μας ρε Κώστα είσαι μόνιμα στο σύστημα και δεν έχω καμιά σχέση με συστημικούς". Και συνεχίζει την περιοδεία της.

Είμαι μάρτυς της αμηχανίας του Κώστα Αρβανίτη, που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα έτυχε άλλης τόσο ντόμπρας και ξεκάθαρης εξήγησης από άλλον πολιτικό. Γιατί δεν έχω συναντήσει πολιτικό που να μην έχει ή να μην θέλει να έχει "κόλια μπόλια" με τον "χ" δημοσιογράφο και πόσο μάλλον με διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού. Αυτή είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου : ΚΑΘΑΡΗ, ΝΤΟΜΠΡΑ, με ΚΟΤΣΙΑ και με σαφείς διαχωριστικές γραμμές προς συμβιβασμένους, υποταγμένους και συστημικούς.


Πηγή:www.activistis.gr/2017/09/blog-post_44.html?m=1#.WcBXlrSOhJ4.facebook

Σχόλια