Κώστας Ζηκογιάννης:Χωρίς να υπεισέλθω (προς το παρόν) σε σχόλια για τη χθεσινή δικαστική κρίση σχετικά με την παράστασή μας ως πολιτικώς ενάγοντες στη δίκη της Siemens

17-3-2017






















Χωρίς να υπεισέλθω (προς το παρόν) σε σχόλια για τη χθεσινή δικαστική κρίση σχετικά με την παράστασή μας ως πολιτικώς ενάγοντες στη δίκη της Siemens, θέλω, ως πρώτο σχόλιο, να αναφερθώ στην ένταση, που προκλήθηκε όταν καταθέσαμε στο Δικαστήριο το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens… Κατ’ αρχάς να ξεκαθαριστεί ότι πρόκειται για ένα δημόσιο έγγραφο, που βρίσκεται ανηρτημένο στο site της Βουλής. Μπορεί να το δει ο καθένας. Αυτό το Πόρισμα προσκομίσαμε, επειδή το επικαλεστήκαμε για τη θεμελίωση του εννόμου συμφέροντός μας, καθώς με αυτό η Εξεταστική Επιτροπή υπολόγισε τη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την ένδικη υπόθεση στο ύψος των 2 δισ. €.

Και ακολούθησε το εξής κωμικό:

Οι συνήγοροι της υπεράσπισης εξανέστησαν ζητώντας να μη γίνει δεκτό από το Δικαστήριο ως "άσχετο με την πολιτική αγωγή", παρότι το είχα ρητά επικαλεστεί στη δήλωσή μου λίγη ώρα πριν, απειλώντας ότι, αν γίνει δεκτό, θα ζητήσουν …να αναγνωσθεί! (Σοβαρότατη απειλή, δεδομένου ότι αριθμεί σχεδόν 600 σελίδες!)… Στην πορεία κάποιοι από τους περίπου 100 συνηγόρους υπεράσπισης επανέλαβαν την …απειλή και ζήτησαν επίμονα τη μη αποδοχή του, αν και παράλληλα κάποιοι έλεγαν ότι, αν δεν κάνουν λάθος, έτσι κι αλλιώς υπάρχει ήδη στη δικογραφία (sic, όπως είπε ξανά και ξανά ένας εξ αυτών...)!!

Τελικά, το Δικαστήριο κατέληξε να μας πει λακωνικά ότι αφού έλαβε υπ’ όψιν όλα τα έγγραφα που προσκόμισε η "Δικαιοσύνη για Όλους" ΕΚΤΟΣ από το Πόρισμα … απορρίπτει την πολιτική αγωγή.
Το εξωφρενικό, βέβαια, δεν είναι ούτε ότι η υπεράσπιση απέκρουε ένα έγγραφο που ταυτόχρονα έλεγε ότι «ίσως» και να υπάρχει στη δικογραφία ούτε ότι το Δικαστήριο ρητά ανέφερε ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν αυτό το έγγραφο. Ούτε καν η ίδια η προαναγγελθείσα αποβολή μας από μια δίκη-κακοστημένη φάρσα. Το εξωφρενικό είναι ότι από αυτή την κρίση του Δικαστηρίου προκύπτει ότι το έγγραφο σαφώς δεν υπάρχει στη δικογραφία, διαφορετικά το Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να το απορρίψει (δεν νοείται να απορρίπτεται έγγραφο, που υπάρχει ήδη στη δικογραφία…).
Και είναι εξωφρενικό γιατί αποδεικνύεται ότι η Εισαγγελία, το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ υπηρετούν με τόσο "ζήλο" το δημόσιο συμφέρον, που αμέλησαν επί έξι χρόνια να εισφέρουν στη δικογραφία της δίκης της Siemens το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens… Προφανώς πρόκειται για δύο άσχετα πράγματα...

Νιώθω τόσο σίγουρος ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται…

Πηγή:/www.facebook.com/kostas.zikogiannis.5?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

Σχόλια