Παρέμβαση του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" στα κεντρικά της ΔΕΗ - Οι υπεύθυνοι κλειδώθηκαν στα γραφεία τους!

18-3-2017



















Την Παρασκευή, 17-03-17, αντιπροσωπεία του «Κινήματος Δεν Πληρώνω» μετέβη στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, μαζί με τρια μέλη του Κινήματος που, όπως αναφέρεται, «παρότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους, η ΔΕΗ ΑΕ τους απέστειλε εξώδικα για άμεση εξόφληση των χρεών τους».

Σκοπός της επίσκεψής του Κινήματος ήταν αφενός η έγγραφη απάντηση στα εξώδικα που έλαβαν οι τρεις πολίτες και αφετέρου η επίτευξη διακανονισμών με τη διευθύντρια της ΔΕΗ, οι οποίοι θα βασιζόνταν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των πολιτών, προκειμένου και να μπορούν να εξυπηρετούν το χρέος τους και να μην τους διακοπεί εκ νέου το ρεύμα από συνεργεία της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κινήμα Δεν Πληρώνω»:

Και στους τρεις συνανθρώπους μας, παρά την οικονομική ένδεια και τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, η ΔΕΗ τους είχε καταδικάσει στο παρελθόν να ζουν στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα το Κίνημά μας να προβεί σε δράσεις επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησής τους.
Η επίσκεψή μας στη ΔΕΗ Αριστείδου αντιμετωπίστηκε με πλήρως αυθαίρετο, παράνομο και αντιδημοκρατικό τρόπο από τη διευθύντρια της ΔΕΗ, τους υπαλλήλους φύλαξης και υψηλόβαθμο αστυνομικό, ο οποίος προσήλθε στο σημείο μετά από δική μας απαίτηση προκειμένου να επιληφθεί του συμβάντος. Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε παραπέμπει ευθέως σε εποχές χούντας. Η διευθύντρια κλειδώθηκε στο γραφείο της στον τέταρτο όροφο και κλείδωσε και την αίθουσα πρωτοκόλλου, αρνούμενη να δεχθεί τους τρεις συμπολίτες μας και την αντιπροσωπεία τους κινήματός μας.

Επιστράτευσε μάλιστα τους υπαλλήλους σεκιούριτι ως μπράβους, προκειμένου να μας απαγορευτεί η είσοδος. Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός που κατέφθασε μετά από δική μας απαίτηση, αντί να διασφαλίσει την πρόσβασή μας στο γραφείο της διευθύντριας και στην υπηρεσία πρωτοκόλλου, μας απαγόρευσε την είσοδο κατά πλήρη παράβαση του καθήκοντός του, καθώς σύμφωνα με τον απίστευτο ισχυρισμό του «αυτή ήταν η εντολή της διευθύντριας».

Εμείς καταγγείλαμε δημοσίως την πρακτική τη ΔΕΗ και τη στάση της αστυνομίας και θα κινηθούμε νομικά ενάντια στους υπαίτιους αυτής της απαράδεκτης, παράνομης και αντιδημοκρατικής κατάστασης που μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα επανέλθει με ακόμη πιο δυναμικές κινηματικές δράσεις και τις δέουσες νομικές ενέργειες, προκειμένου να υπερασπιστεί το δίκαιο του ελληνικού λαού απέναντι στους δυνάστες του».


Πηγή:www.zougla.gr/greece/article/paremvasi-tou-kinimatos-den-plirono-sta-kentrika-tis-dei---i-ipef8ini-klido8ikan-sta-grafia-tous

Σχόλια